Főoldal 您所在的位置:网站首页 Főoldal Főoldal

Főoldal

2023-01-12 12:23| 来源: 网络整理| 查看: 265

 

 

A COVID-19 fertőzés igazolásához szükséges hivatalos diagnosztikus vizsgálatot – mely alapján a beteg bekerül a járványügyi nyilvántartó rendszerbe és az EESZT-be – csak egészségügyi szolgáltató végezhet. Emiatt felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy fertőzés gyanúja esetén az otthon elvégzett gyorsteszt nem tekinthető hivatalos diagnosztikus vizsgálatnak. Otthon elvégzett, pozitív eredményű teszt esetén javasoljuk annak eredményéről a háziorvossal történő konzultációt. A háziorvos a COVID-19 fertőzés gyanúja esetén, előzetesen egyeztetett időpontban a háziorvosi rendelőben hivatalos gyorstesztet végezhet, illetve beutaló alapján PCR tesztet rendelhet el.

Február 15-től az oltatlan személy, fertőzésen való átesettség esetén nem kap védettségi igazolványt. Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés (hivatalos teszttel végzett) igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az oltási igazolványa. 

 

 

 

 

 

Budapest XXI. Kerületének járóbeteg szakellátását adó intézménye 1948-ban kezdte meg működését. Jelenlegi szervezete 1993. január 1-én került kialakításra, fenntartója Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata.

 

A Szakorvosi Rendelő külső megjelenését tekintve modern, a XXI. század igényeit kielégítő külsővel, négy szinten, mintegy 6000 m2 alapterületen látja el feladatát. Az intézményhez tartozik a külön telephelyen elhelyezkedő Tüdőgondozó , Pszichiátriai Gondozó, Gyermekfogászat és Védőnői Szolgálat, Iskola-egészségügyi ellátás.

A szakorvosi ellátást közel 300 dolgozónk biztosítja heti öt napon, napi 12 órában: szakorvosok, asszisztensek, gazdasági szakemberek, épület-üzemeltetési munkatársak, valamint az igazgatás dolgozói.

 

A járóbeteg szakellátás egységei: Belgyógyászat, Kardiológia, Gasztroenterológia, Diabetológia, Endokrinológia, Sebészet, Traumatológia, Gyermeksebészet, Proktológia, Kézsebészet, Gerinc- és Idegsebészet, Baleseti utókezelő, Ortopédia, Reumatológia, Fül-orr-gégészet, Neurológia, Nőgyógyászat és terhesgondozás, Urológia, Bőrgyógyászat, Onkológia, Szemészet, Szájsebészet, Laboratórium, Radiológia, Tüdőgondozó, Pszichiátria, EKG, Fizikoterápia, Gyógytorna, Orvosi Masszázs, Dietetika.

Alapellátó egységek: Gyermekfogászat, Iskolaegészségügyi szolgálat, Védőnői szolgálat Orvosi Ügyelet.

 

A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat üzemeltetési körébe tartoznak a kerületben működő háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi rendelők.

 

Az intézmény vezetése és dolgozói nagy tapasztalattal és szaktudással törekednek a magas színvonalú definitív betegellátás biztosítására, melyet a XXI. Kerület Önkormányzata a helyi lakosság érdekeit figyelembe véve kiemelten támogat a gép-műszerezettség fejlesztésével, forrás biztosításával az ingatlanok felújításához, karbantartásához.

 

Az intézmény székhelye:

Szakorvosi Rendelőintézet 1212 Budapest, Görgey Artúr tér 8.

 

Telephelyei (Orvosi rendelők):

1212 Budapest, Görgey Artúr tér 6.

1215 Budapest, Táncsics Mihály u. 4.

1214 Budapest, Vénusz u. 2.

1212 Budapest, Széchenyi u. 88.

1211 Budapest, Kossuth L. u. 95.

1211 Budapest, Kossuth L. u. 99.

1214 Budapest, Csikó sétány 9.

1211 Budapest, Kiss J. altb. u. 30.

1213 Budapest, Szent István út 217-219.

 

 

Az intézmény 2011-ben vette fel Tóth Ilona, a mártírhalált halt szigorló orvos nevét és az ő szellemiségében törekszik a kerület polgárainak ellátására.



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有